Απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις απώλειας βάρους στο σπίτι

Οι επιπλέον ρυτίδες γύρω από την κοιλιά δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά και κίνδυνο για την υγεία. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη του Women's Health Initiative, τα άτομα με υπερβολικό λίπος στη μέση είναι τρεις φορές πιο επιρρεπή σε καρδιαγγειακά νοσήματα από τα αδύνατα άτομα.

Αιτίες εμφάνισης εναποθέσεων λίπους στην κοιλιά

Οι εναποθέσεις λίπους στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να συσσωρευτούν για διάφορους λόγους. Τα πιο κοινά περιλαμβάνουν:

  • Υψηλές ποσότητες τρανς λιπαρών και σακχάρων στη διατροφή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να μην καταναλώνετε περισσότερα από 6-7 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα.
  • Καθιστική ζωή.
  • Ορμονικές αλλαγές, για παράδειγμα κατά την εμμηνόπαυση.
  • Τονίζω. Υπό την επίδραση του στρες, το σώμα παράγει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του διατροφικού μεταβολισμού. Από αυτή την άποψη, το λίπος αρχίζει να συσσωρεύεται ενεργά στην κοιλιακή περιοχή.
  • Ανεπαρκής ύπνος (λιγότερο από 6-7 ώρες την ημέρα).

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για την εμφάνιση υπερβολικού λίπους, μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με πολύπλοκα μέτρα. Εκτός από την αλλαγή του τρόπου ζωής, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένες ασκήσεις.

Μια σειρά από αποτελεσματικές ασκήσεις

Ασκήσεις αδυνατίσματος κοιλιάς

Πριν ξεκινήσετε οποιεσδήποτε ασκήσεις απώλειας βάρους στο σπίτι, είναι απαραίτητο να κάνετε προθέρμανση. Αυτό μπορεί να τρέξει στη θέση του, να πηδήξει με σχοινί, να λυγίσει στο πλάι, να κάνει οκλαδόν.

Στριφτή σανίδα

Είναι απαραίτητο να σταθείτε στην πλαϊνή μπάρα με έναν αγκώνα στο πάτωμα. Περιστρέψτε αργά το σώμα σας προς τα κάτω. Κάντε 10-15 περιστροφές για κάθε χέρι.

Σηκώστε ένα πόδι

Αυτή η άσκηση απώλειας βάρους της κοιλιάς στο σπίτι θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές. Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να το κάνετε. Για απλότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί.

Πάρτε την αρχική θέση, ξαπλωμένοι στο πάτωμα, ανάσκελα. Σηκώστε και τα δύο πόδια ταυτόχρονα σε γωνία 50 μοιρών. Κρατήστε για 2 δευτερόλεπτα και χαμηλώστε απαλά στο πάτωμα.

Σηκώστε τα γόνατά σας

Η αρχική θέση είναι όρθια στο πάτωμα. Μπορείτε να ακουμπήσετε το χέρι σας στην πλάτη της καρέκλας για σταθερότητα. Σηκώστε τα πόδια σας, λυγισμένα στα γόνατα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σώμα σας. Εκτελέστε 10 φορές για κάθε πόδι.

ποδήλατο

Πάρτε την αρχική θέση: ξαπλωμένοι στο χαλάκι, τα πόδια ίσια, τα χέρια στην κλειδαριά πίσω από το κεφάλι σας. Ταυτόχρονα ισιώστε τον αριστερό αγκώνα και το δεξί γόνατο το ένα προς το άλλο. Ασκήστε το ποδήλατο αργά, προσπαθώντας να νιώσετε την ένταση στους κοιλιακούς.

κενό

Μπορείτε να κάνετε την άσκηση ενώ είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα ή όρθιοι. Ξεκινήστε με τη δική σας αίσθηση άνεσης. Εκπνεύστε τον αέρα στους πνεύμονές σας, κρατήστε την αναπνοή σας για 2 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τραβήξτε το στομάχι σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Κρατήστε αυτή τη θέση όσο το δυνατόν περισσότερο. Με την πάροδο του χρόνου, μια σύσπαση πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε αργά και χαλαρώστε το στομάχι σας. Πρέπει να κάνετε 10-15 επαναλήψεις.

Το κενό μπορεί να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον καθημερινά, το κύριο πράγμα είναι ότι προπονείστε με άδειο στομάχι και μετά την προθέρμανση.