Ποια πρέπει να είναι η σωστή διατροφή για την ομάδα αίματος;

Η σωστή διατροφή ανάλογα με τον τύπο αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. Το ποιες ουσίες και σε ποια ποσότητα εισέρχονται στο σώμα μας εξαρτάται από τη λειτουργία του, από την ικανότητά του να αντέχει τις αρνητικές επιπτώσεις διαφόρων παραγόντων και τελικά από τη γενική ευεξία, τις επιδόσεις, ακόμη και τη διάθεση.

Τρώγοντας σαλάτα λαχανικών σε δίαιτα για ομάδα αίματος

Σωστή διατροφή ανά ομάδα αίματος

Δίνεται μεγάλη προσοχή στο θέμα της σωστής διατροφής από πολλούς ερευνητές, και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι η θεωρία των Αμερικανών - James D'Adamo και Peter D'Adamo, πατέρας και γιος, οι οποίοι έκαναν τις παρατηρήσεις τους για ένα πολύς καιρός . Χρόνια έρευνας τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μεταξύ των προγόνων του σύγχρονου ανθρώπου, η διατροφή έπαιξε ρόλο στην τελική εμφάνιση των τεσσάρων κύριων τύπων αίματος στους απογόνους τους. Έτσι, ο οργανισμός κάθε ατόμου έχει προδιάθεση για τον δικό του τύπο διατροφής, ο οποίος καθορίζεται από την υπαγωγή του σε μια ή την άλλη κατηγορία αίματος.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις επιδράσεις μιας ποικιλίας τροφίμων στα επίπεδα αιμοσφαιρίνης σε άτομα διαφορετικών ομάδων και βρήκαν ότι εκχυλίσματα από ορισμένες τροφές κολλούν τα κύτταρα του αίματος σε ορισμένες εκκρίσεις αίματος μεταξύ τους.

Σύμφωνα με αυτό, σε ορισμένα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης βρέθηκαν ασυνήθιστες συγκολλητικές ουσίες που ονομάζονται λεκτίνες, οι οποίες ευθύνονται για τη δέσμευσή τους. Οι λεκτίνες συνδυάζονται με ουσίες που σχηματίζουν σάκχαρα που βρίσκονται στην επιφάνεια των ερυθροκυττάρων και καθορίζουν τη σύνθεση της ομάδας, και έτσι σε κάποιο βαθμό κολλούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταξύ τους, γι' αυτό συμβαίνουν διαταραχές υγείας. Ωστόσο, δεδομένου ότι ουσίες που σχηματίζουν ζάχαρη δεν βρίσκονται μόνο στο αίμα αλλά και σε άλλους ιστούς του σώματος, μια δίαιτα που δεν ανήκει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να βλάψει άλλα όργανα του σώματος.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι το αίμα καθορίζει επίσης τη γενετική προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες. Έτσι, για παράδειγμα, μια δίαιτα για την ομάδα αίματος 1 είναι αρνητική, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρώτη χαρακτηρίζεται από προδιάθεση για γαστρικό έλκος και καρδιαγγειακές παθήσεις και η δεύτερη, για παράδειγμα, διαβήτη και ογκολογία. Και σε περίπτωση που ένα άτομο καταναλώνει προϊόντα που αντενδείκνυνται γενετικά γι 'αυτόν, ο κίνδυνος ανάπτυξης ασθενειών χαρακτηριστικών αυτού του είδους αυξάνεται αρκετές φορές. Και το αντίστροφο - πολλά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν τηρώντας τους βασικούς κανόνες της σωστής διατροφής και εξαλείφοντας τα επιβλαβή τρόφιμα από το μενού.

Με βάση τις γνώσεις των γιατρών James και Peter D'Adamo, γίνεται όλο και πιο εύκολο να δημιουργήσετε τη συνήθη διατροφή σας με τη σωστή διατροφή που θα έχει θεραπευτική επίδραση στο σώμα ενός ατόμου με μια συγκεκριμένη ομάδα. Οι διατροφολόγοι έχουν απλοποιήσει το έργο δημιουργώντας έναν κατάλληλο χάρτη υγιεινών τροφίμων, η χρήση του οποίου συνιστάται για κάθε μεμονωμένη ομάδα.

Διατροφή ανά ομάδα αίματος

Η πρώτη ομάδα αίματος ορίζεται ως «κυνήγι» - πιστεύεται ότι αυτό είναι το αίμα των πρώτων ανθρώπων στον πλανήτη μας που έβγαλαν τη δική τους τροφή, συνήθως μέσω του κυνηγιού. Αντίστοιχα, η σωστή διατροφή και μια δίαιτα για αρνητική και θετική ομάδα αίματος 1 θα πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνη κρέατος.

Με σωστή διατροφή, συνιστάται στα άτομα με την πρώτη θετική ομάδα αίματος να καταναλώνουν τροφές όπως βοδινό κρέας, αρνί, συκώτι, μπρόκολο, φυλλώδη λαχανικά, λιπαρά είδη θαλασσινών ψαριών και θαλασσινά. Επιπλέον, σωστή διατροφή και δίαιτα για την ομάδα αίματος 1 αρνητικό + θετικό, είναι προτιμότερο η σωστή διατροφή να περιέχει ελαιόλαδο, καρύδια, φυτρωμένους κόκκους, φύκια, δαμάσκηνα. Ταυτόχρονα, τροφές πλούσιες σε γλουτένη, γαλακτοκομικά, καλαμπόκι, φασόλια και λάχανο είναι ανεπιθύμητες.

Η δεύτερη ομάδα αίματος είναι χαρακτηριστική του τύπου των ανθρώπων που ασχολούνταν με τη γεωργία. Ως εκ τούτου, συνιστάται να τρώνε πολλά διαφορετικά λαχανικά, αλλά καλό είναι να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, τηρώντας παράλληλα τις αρχές της σωστής διατροφής.

Με σωστή διατροφή, είναι προτιμότερο τα άτομα αυτά να τρώνε περισσότερα λαχανικά, δημητριακά, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά. Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση κόκκινου κρέατος με σωστή διατροφή, καθώς και γαλακτοκομικών προϊόντων, πιάτα με σιτάρι, φασόλια, μελιτζάνες, πατάτες, μανιτάρια. Επίσης, τηρώντας τις αρχές της σωστής διατροφής, συνιστάται να εγκαταλείψετε το μαύρο τσάι.

Η τρίτη ομάδα προέκυψε από τους απογόνους των νομάδων, επομένως έχουν ανεπιτήδευτη πέψη και η διατροφή για τα θετικά της ομάδας αίματος 3 είναι πιο διαφορετική. Ωστόσο, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς αυτά τα άτομα είναι ιστορικά επιρρεπή σε δυσανεξία στη λακτόζη.

Για τα άτομα της τρίτης ομάδας, με σωστή διατροφή, είναι πολύ επιθυμητό να κορεστείτε τη διατροφή σας με κρέας και ψάρι, αυγά, δημητριακά, λαχανικά και φρούτα. Σε μια θετική δίαιτα για την ομάδα αίματος 3, τα θαλασσινά, οι ελιές, το καλαμπόκι, οι ξηροί καρποί και το αλκοόλ είναι ανεπιθύμητα.

Η τέταρτη ομάδα αίματος εμφανίστηκε μόλις πριν από χίλια χρόνια και θεωρείται η εξέλιξη διαφορετικών ομάδων αίματος, ειδικά της πρώτης και της δεύτερης. Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζεται από συστάσεις και περιορισμούς που σχετίζονται με αυτές τις ομάδες.

Για τα άτομα με την τέταρτη ομάδα αίματος, οι διατροφολόγοι συνιστούν σόγια, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, πράσινα λαχανικά και φρούτα, ρύζι και μούρα. Ωστόσο, είναι επιθυμητό να εγκαταλείψουμε προϊόντα όπως κόκκινο κρέας, φασόλια, φαγόπυρο, καλαμπόκι, σιτάρι, πορτοκάλια, μπανάνες, μανιτάρια και ξηρούς καρπούς.

Φυσικά, αυτές οι συστάσεις για σωστή διατροφή είναι μόνο βασικές και καλό είναι να επιλέξετε μια πιο συγκεκριμένη δίαιτα σε συνεργασία με τον γιατρό σας, ο οποίος, βάσει μακροχρόνιων παρατηρήσεων, γνωρίζει ότι έχετε δίαιτα με ομάδα αίματος 1 αρνητική ή 2 θετική. από την κατάσταση του σώματος.

Φυσικά, είναι απαραίτητο να βασιστείτε στα δικά σας συναισθήματα, καθώς ορισμένα προϊόντα που συνιστώνται για κατανάλωση, παρά τη χρησιμότητά τους για αυτήν την ομάδα αίματος, μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό, μόνο και μόνο επειδή τη στιγμή της αναθεώρησης της διατροφής σας ένα άτομο έχει ήδη ορισμένα προβλήματα υγείας , οι περιορισμοί που προορίζονται για εκείνα τα προϊόντα που, σύμφωνα με τη θεωρία του Dr. Ο D'Adamo είναι επιθυμητός. Και αντίστροφα - είναι πολύ πιθανό τα προϊόντα που είναι ανεπιθύμητα για μια συγκεκριμένη ομάδα αίματος να συνιστώνται για την επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων υγείας.

Όπως και να έχει, η θεωρία των ερευνητών του D'Adamo μπορεί ακόμα να δοκιμαστεί στην πράξη για κάποιο χρονικό διάστημα και με βάση τις εσωτερικές αισθήσεις και την κατάσταση της υγείας που ελέγχεται από τον θεράποντα ιατρό, μπορούν να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.