Ένας συνδυασμός ασάνες απώλειας βάρους για ασκούμενους της γιόγκα

Όλοι γνωρίζουν ότι η γιόγκα φέρνει τεράστια οφέλη στον οργανισμό. Είναι σημαντικό να παραμένετε πάντα λεπτοί και ευέλικτοι με τη βοήθεια ασκήσεων γιόγκα. Για να επαναφέρετε το σώμα σας στο φυσικό του σχήμα, οι ασάνες αδυνατίσματος είναι υπέροχες.

Δημιουργία προγράμματος απώλειας βάρους

Ένα σύμπλεγμα ασάνες για απώλεια βάρους μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από όσους έχουν ήδη εμπειρία στη γιόγκα.

Στην αρχή του μαθήματος πρέπει να γίνει προθέρμανση, για 5-10 λεπτά. Μετά από αυτό, οι ασάνες γίνονται σε διαφορετικές θέσεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η πρωινή γιόγκα είναι πιο αποτελεσματική.

Κορίτσι που κάνει γιόγκα για απώλεια βάρους

Στρίβες πόζες

Οι καλύτερες ασάνες γιόγκα για απώλεια βάρους είναι οι στριφτές στάσεις (Bharadvajasana, Ardha Matsyendrasana, Sage pose, κ. λπ. ). Ενεργοποιούν το πεπτικό σύστημα, καθαρίζουν το συκώτι και τα νεφρά. Όταν το έντερο λειτουργεί καλά, καταπολεμούν τις εναποθέσεις λίπους και υποστηρίζουν ολόκληρο το σώμα.

Όρθιες πόζες

Για να εκτελέσετε τις ασάνες ενώ στέκεστε, πρέπει να κυριαρχήσετε στην ισορροπία του σώματός σας. Χτίζουν δύναμη στους μύες. Για να χάσετε βάρος, οι ασκήσεις Chair, Eagle, Tree, Warrior, Crescent, Triangle είναι τέλειες. Για παράδειγμα, η στάση της καρέκλας ενισχύει τη σπονδυλική στήλη, τα πόδια και τους γοφούς. Ο Asana Warrior τεντώνει τους μύες των ώμων, του άνω μέρους της πλάτης και της κοιλιάς. Η ημισέληνος και το τρίγωνο ενισχύουν τα κάτω άκρα, δυναμώνουν τη σπονδυλική στήλη και ενεργοποιούν το πεπτικό σύστημα.

Αντεστραμμένες ασάνες

Αυτές οι ασκήσεις διεγείρουν την περιοχή της κοιλιάς και τον θυρεοειδή αδένα. Ανακουφίζουν την ένταση στην πλάτη καλά. Για να χάσουν βάρος οι ασκούμενοι της γιόγκα, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβουν μια στάση στους ώμους και την άσκηση άροτρο στο σύμπλεγμα asana. Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτές τις θέσεις για 60 δευτερόλεπτα.

Ασάνες γιόγκα για απώλεια βάρους

Οι θέσεις με λείο τόξο της πλάτης (ψάρι, γέφυρα) είναι τέλειες.

Λυγίστε προς τα εμπρός

Κάντε το ενώ κάθεστε ή στέκεστε. Από αυτή την άποψη, οι πόζες του Face Down Dog, Uttansana, Upavishtha Konasana, Prazarita Padottanasana είναι τέλειες. Εκπαιδεύουν τους μηριαίους μηριαίους, δυναμώνουν τις γάμπες, κάνουν τα πεπτικά όργανα να λειτουργούν και ανακουφίζουν από το στρες και την ένταση.

Χαλαρωτικές πόζες

Όλες οι συνεδρίες γιόγκα τελειώνουν με χαλάρωση. Χρειάζονται 5 έως 10 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο σώμα να ηρεμήσει, να ανακουφίσει το άγχος και το στρες, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει την απώλεια βάρους. Για χαλάρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shavasana, το Balasana ή τη στάση των παιδιών.

Είναι πολύ αποτελεσματικό να αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για διαλογισμό για να ηρεμήσετε το μυαλό και να χαλαρώσετε πλήρως το σώμα.

Παρακάτω είναι ένα σύμπλεγμα γιόγκα για απώλεια βάρους.

Σύμπλεγμα ασάνες γιόγκα για απώλεια βάρους

Σύμπλεγμα Asana για αρμονία

Το προτεινόμενο σετ ασκήσεων γιόγκα για απώλεια βάρους επιλέγεται έτσι ώστε οι ασάνες να έχουν αρμονική επίδραση στο σώμα. Για καλύτερη κατανόηση, οι ασκήσεις φαίνονται στις εικόνες.

Tadasana ή πόζα βουνού

Συνιστάται να κάνετε την άσκηση μεταξύ των ασκήσεων ή ως ξεχωριστή ασάνα για να βοηθήσετε στη διατήρηση της στάσης του σώματος. Για να εκτελέσετε Tadasana, πρέπει να σηκώσετε τα άνω άκρα μέσα από τα πλάγια και να τραβήξετε το σώμα προς τα πάνω.

Yoga Tadasana Pose για απώλεια βάρους

Ενώ διατηρείτε μια στάση, εστιάστε στους κύριους μύες του σώματος. Αναπνέοντας από τη μύτη.

Uttanasana (υπόκλιση στα πόδια)

Η Uttanasana είναι μια από τις πιο σημαντικές ασάνες γιόγκα. Ηρεμεί το μυαλό και το σώμα, τεντώνει τους μύες στην περιοχή των μηρών.

Πόζα γιόγκα Uttanasana για απώλεια βάρους

Για να προετοιμάσετε την Uttanasana θα χρειαστείτε:

 • Σταθείτε ίσια, τα πόδια ανοιχτά, τα χέρια χαλαρώστε.
 • Εισπνεύστε και σκύψτε αργά προς τα εμπρός. Εάν είναι δύσκολο να κρατήσετε τα γόνατά σας ίσια, μπορείτε να τα λυγίσετε ελαφρώς.
 • Χαμηλώστε τα χέρια σας σε επαφή με το έδαφος ή πιάστε τα κάτω πόδια σας.
 • Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα.
 • Αναπνεύστε βαθιά, σηκωθείτε.

Πόζα κόμπρα

Η Bhujangasana ή η στάση κόμπρας δυναμώνει τη σπονδυλική στήλη, τους γλουτούς και τεντώνει τους ώμους.

Η άσκηση εκτελείται σε πρηνή θέση, με την όψη προς τα κάτω. Για να στηρίξετε τον εαυτό σας στους πήχεις σας, κρατήστε τους αγκώνες σας κοντά στο στήθος σας. Εισπνεύστε καθώς τεντώνετε τα χέρια σας. Προσπαθήστε να τραβήξετε το πάνω μέρος του σώματός σας πιο ψηλά. Μείνετε στην asana για 30 δευτερόλεπτα. Κατά την εκπνοή, πηγαίνετε στην αρχική θέση.

Πόζα Cobra yoga για απώλεια βάρους

Δεν μπορείτε να κάνετε την asana για έγκυες γυναίκες ή για εκείνες με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

Θέση σκύλου με στραμμένη προς τα κάτω

Η άσκηση αναπτύσσει τέλεια τους μύες των μηρών και των γάμπας, ενισχύει τα άνω άκρα. Ανακουφίζει από την επώδυνη εμμηνόπαυση.

Η αρχική θέση του σκύλου μπρούμυτα, στέκεται στα τέσσερα, με τα χέρια και τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Καθώς εκπνέετε, σηκώστε αργά τους γλουτούς σας και ισιώστε τα κάτω άκρα σας. Κρατήστε μια στάση από ένα λεπτό έως τρία και μπείτε στην αρχική θέση.

Virabhrdrasana ή πόζα πολεμιστή

Το Virabhrdrasana τεντώνει τέλεια τους μυς των μηρών και ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη. Είναι απαραίτητο να στέκεστε ίσια, να φέρετε το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός και να κάνετε ένα lunge σε απόσταση περίπου ενός μέτρου. Λυγίστε το γόνατό σας μέχρι να σχηματίσει γωνία 90 μοιρών. Στη συνέχεια, σηκώστε τα ίσια χέρια σας προς τα πάνω ταυτόχρονα. Μείνετε στην asana για πέντε κύκλους αναπνοής και επαναλάβετε το ίδιο, αλλά με το αριστερό σας πόδι.

Πόζα πολεμιστή γιόγκα για απώλεια βάρους

Uttikhta Trikonasana ή Triangle Pose

Για να εκτελέσετε το Uttihta Trikonasana πρέπει:

 1. Τοποθετήστε τα πόδια σας σε απόσταση 90-120 cm μεταξύ τους, περιστρέψτε το αριστερό 90 μοίρες προς τα έξω και το δεξί μόνο 45 προς τα μέσα. Σηκώστε τα χέρια σας στα πλάγια με τις παλάμες προς τα κάτω.
 2. Κατά την εκπνοή, το κεφάλι στρέφεται προς τα αριστερά και γέρνει προς το αριστερό πόδι. Ο κορμός είναι παράλληλος με το έδαφος.
 3. Το αριστερό χέρι φτάνει στο πόδι και το δεξί είναι στραμμένο προς τα πάνω.
 4. Η αναπνοή είναι ομοιόμορφη.
 5. Μετά από αρκετούς κύκλους αναπνοής, μεταβείτε στην αρχική θέση.
Τρίγωνο πόζα γιόγκα για απώλεια βάρους

Ardha Matsyendrsana ή η μισή πόζα του Βασιλιά των Ιχθύων

Αυτή η άσκηση τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και δυναμώνει τους διπλανούς μύες. Η άσκηση πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Η αρχική θέση είναι καθιστή, τοποθετήστε το δεξί σας πόδι πίσω από το αριστερό και φέρτε το πόδι σας πιο κοντά στη λεκάνη. Πιέστε τον αριστερό σας αγκώνα στο εξωτερικό του δεξιού μηρού, στηρίξτε στο πίσω μέρος του δεξιού σας χεριού.
 2. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά και κοιτάξτε μακριά.
 3. Βοηθήστε με το αριστερό σας χέρι και στρίψτε περισσότερο το κάτω μέρος της πλάτης σας.
 4. Στη θέση της μέγιστης διάτασης των μυών, κάντε αρκετούς κύκλους αναπνοής και πηγαίνετε στην αρχική θέση.
 5. Επαναλάβετε με τον άλλο τρόπο.
ardha matsyendrsana πόζα γιόγκα για απώλεια βάρους

Salamba Shirshasana ή headstand

Το Salamba Shirshasana θα εμβαθύνει τέλεια τον αναπνευστικό ρυθμό και θα ανοίξει την ενέργεια της σπονδυλικής στήλης, του θώρακα, του διαφράγματος, θα ενισχύσει τους κοιλιακούς μυς, θα επιβραδύνει τον καρδιακό παλμό και θα μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Για λόγους ασφαλείας, συνιστάται η τοποθέτηση της βάσης κοντά σε τοίχο.

Κεφαλή γιόγκα για απώλεια βάρους

Για να εισέλθετε στη Salamba Shirshasana, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Απλώστε ένα χαλί και γονατίστε δίπλα του.
 • Σκύψτε και τοποθετήστε τους πήχεις σας στο κέντρο του χαλιού. Αγκώνες στο πλάτος των ώμων.
 • Συνδέστε και πλέξτε τα δάχτυλα, σχηματίζοντας ένα μπολ με τις παλάμες των χεριών. Κρατήστε τα δάχτυλά σας αλληλένδετα σε όλη τη διάρκεια της asana.
 • Τοποθετήστε το στέμμα του κεφαλιού σας στο χαλάκι έτσι ώστε η παλάμη του χεριού σας να καλύπτει το πίσω μέρος του κεφαλιού σας.
 • Φέρτε τα γόνατά σας μέχρι το κεφάλι σας.
 • Καθώς εισπνέετε, αποκόψτε τα λυγισμένα γόνατά σας από το πάτωμα και σηκώστε τα πόδια σας με ένα ελαφρύ τράνταγμα. Ταυτόχρονα, σηκώστε τα πόδια σας.
 • Τα πόδια είναι λυγισμένα πίσω από την πλάτη και πιέζουν τις φτέρνες στους γλουτούς.
 • Όταν νιώθετε αυτοπεποίθηση, ισιώστε αργά τα πόδια σας.
 • Το σώμα είναι κάθετο στην επιφάνεια.

Shavasana ή πόζα χαλάρωσης

Αυτή η asana ολοκληρώνει το σύμπλεγμα ασκήσεων για απώλεια βάρους. Προωθεί τη χαλάρωση ολόκληρου του σώματος.

Πόζα Shavasana από τη γιόγκα για απώλεια βάρους

Είναι απαραίτητο να ξαπλώσετε, να απλώσετε τα κάτω άκρα σε άνετη απόσταση, τα χέρια άνετα στο σώμα, τις παλάμες προς τα πάνω. Χαλαρώστε με κλειστά μάτια.

Εστιάστε στη δική σας αναπνοή. Προσπαθήστε να τεντωθείτε μέσα και έξω. Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο «Yoga For Weight Loss In 30 Minutes».

Πώς να βρείτε τη δική σας έκδοση για πόζες απώλειας βάρους

Η γιόγκα είναι ένα σύστημα ινδικών ασάνες που υποστηρίζει την ανθρώπινη υγεία και φυσική κατάσταση. Το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε αρμονία με το σώμα και την ψυχή.

Για την αποτελεσματικότητα της επιλογής ασκήσεων για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Για να αποκτήσετε γρήγορα το σχήμα που θέλετε, χρειάζεστε μια ένταση μαθημάτων.
 • Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, επιλέξτε ευκολότερες ασάνες.
 • Με την προπόνηση δύναμης, μπορείτε και να χάσετε βάρος και να αυξήσετε τον όγκο των μυών. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν πιο αδύνατες.
 • Εάν υπάρχουν ασάνες για διατάσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αύξηση της μυϊκής μάζας.
 • Δεν πρέπει να υπάρχει πόνος μετά το μάθημα, η μόνη εξαίρεση είναι το DOMS.
 • Το να αισθάνεστε άλλο πόνο υποδηλώνει αποτυχία στην εκτέλεση της asana.
Φωτογραφία πριν και μετά τη γιόγκα για απώλεια βάρους

Τρόποι γιόγκα για απώλεια βάρους

Κάντε γιόγκα για απώλεια βάρους:

 • Το σώμα λαμβάνει μια ορισμένη ποσότητα σωματικής δραστηριότητας για να κάψει τις υπερβολικές θερμίδες.
 • Ο μεταβολισμός βελτιώνεται.
 • Συνηθίζεις τη σωστή διατροφή χωρίς πολύ κόπο, απλά δεν υπάρχει επιθυμία για ανθυγιεινό φαγητό.
 • Ασκώντας συστηματικά τη γιόγκα, ένα άτομο κατακτά την ικανότητα της σωστής αναπνοής όχι μόνο στην τάξη, αλλά και στην καθημερινή ζωή. Το σώμα εμπλουτίζεται με οξυγόνο.

Τα συμπλέγματα επιλέγονται έτσι ώστε να ενεργοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες. Οι γλουτοί θα γίνουν ελαστικοί μετά από μερικούς μήνες.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι γλουτιαίοι μύες είναι δύσκολο να χειριστούν. Η τακτική άσκηση αφαιρεί το λίπος στις προβληματικές περιοχές, οι μύες ανακουφίζονται και βελτιώνεται η κινητικότητα και η ευλυγισία των αρθρώσεων.