Δίαιτα κεφίρ

Στις μέρες μας, η δίαιτα κεφίρ για απώλεια βάρους κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Σας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τα περιττά κιλά. Το κύριο προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιεί η γυναίκα της μόδας σε όλη την περίοδο της απώλειας βάρους είναι το κεφίρ. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση. Το προϊόν λαμβάνεται με ζύμωση αγελαδινού γάλακτος και περιέχει μια ολόκληρη σειρά από ευεργετικά μανιτάρια που συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου.

Κεφίρ για απώλεια βάρους

Το προϊόν είναι λευκό χρώμα και έχει ομοιόμορφη συνοχή. Με το κεφίρ, το κορίτσι διαποτίζει το σώμα με τις απαραίτητες ουσίες και βελτιώνει την επιδερμίδα, η οποία φαίνεται πολύ νεότερη. Το προϊόν είναι επίσης κατάλληλο για σκοπούς αδυνατίσματος. Πολλές δίαιτες το περιλαμβάνουν στην καθημερινή τους διατροφή. Για να χάσετε βάρος πρέπει να τρώτε σωστά. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε μια ολόκληρη λίστα με συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ακολουθείτε μια δίαιτα κεφίρ. Δεν πρέπει να πεινάτε ενώ χάνετε βάρος. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα αποτελέσματα όχι μόνο πρέπει να επιτευχθούν, αλλά και να διατηρηθούν. Η δίαιτα κεφίρ έχει μια σειρά από αντενδείξεις. Πρέπει να εξοικειωθείτε με τη λίστα της προτού το κορίτσι ξεκινήσει τη γλυπτική του σώματος. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τις ιδιαιτερότητες μιας δίαιτας κεφίρ, τις συνταγές για απώλεια βάρους, τους κανόνες τήρησης του σχήματος περιγράμματος του σώματος και τις αντενδείξεις.

Οι αρχές της απώλειας βάρους με κεφίρ

Σήμερα υπάρχουν πολλές μορφές διαιτητικής διατροφής που βασίζονται στη χρήση κεφίρ. Επιλέγοντας μια κατάλληλη δίαιτα για τον εαυτό του, ένας fashionista μπορεί γρήγορα να χάσει μερικά επιπλέον κιλά με βάση τις γευστικές προτιμήσεις. Μια ποικιλία τρόπων μείωσης του βάρους του κεφίρ επιτρέπει στις γυναίκες της μόδας να επιλέξουν το σχέδιο γλυπτικής σώματος που ταιριάζει στις γευστικές προτιμήσεις τους. Έχοντας αποφασίσει να χάσει βάρος, το κορίτσι θα πρέπει να εξοικειωθεί με τις βασικές αρχές μιας τέτοιας δίαιτας.

Η μέθοδος απώλειας βάρους βασίζεται στις ακόλουθες έννοιες:

 • Τρώγοντας κεφίρ με χαμηλά λιπαρά. Δεν είναι όλα τα προϊόντα κατάλληλα για το περίγραμμα σώματος. Εάν ένα κορίτσι θέλει να χάσει βάρος, τότε πρέπει να πίνετε κεφίρ, η περιεκτικότητα σε λίπος του οποίου δεν υπερβαίνει το 1, 5%.
 • Η δίαιτα και το χρονοδιάγραμμα του περιγράμματος σώματος πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η δίαιτα κεφίρ είναι μια μονο δίαιτα. Εάν το παραμείνετε για πολύ καιρό, η fashionista διατρέχει τον κίνδυνο να βλάψει το σώμα. Επομένως, η διάρκεια της απώλειας βάρους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3 ημέρες. Η δίαιτα κεφίρ μπορεί να επαναληφθεί μετά από 3 μήνες το νωρίτερο.
 • Πρέπει να εγκαταλείψετε τη δίαιτα σταδιακά. Δεν μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως σε γνωστά προϊόντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα επιπλέον κιλά να χάνονται μαζί με το φαγητό. Σιγά σιγά, πρέπει να προσθέσετε γνωστά προϊόντα στη διατροφή και να μειώσετε τη δόση του κεφίρ.

Μέρες νηστείας στο κεφίρ

Σε αυτό το διάστημα, πρέπει να αποφύγετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Εάν περάσετε μέρες νηστείας, το κορίτσι θα είναι σε θέση να επιτύχει τα μέγιστα αποτελέσματα. Τηρώντας όλες τις αρχές, το κορίτσι μπορεί να επιτύχει την επιθυμητή εμφάνιση της φιγούρας με την ελάχιστη βλάβη στην υγεία. Για να σας ενθαρρύνουμε να χάσετε βάρος, εξοικειωθείτε με τις φωτογραφίες εκείνων που έχασαν βάρος πριν και μετά. Η δημοτικότητα της δίαιτας κεφίρ οφείλεται στο γεγονός ότι το ποτό γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση έχει μια ολόκληρη σειρά από χρήσιμες ιδιότητες.

Έχει τα ακόλουθα ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό:

 • βελτιώνει το μεταβολισμό?
 • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα?
 • έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • συμβάλλει στη βελτίωση της γενικής ευεξίας.

Μια δίαιτα κεφίρ για απώλεια βάρους είναι μια μονο δίαιτα. Αυτές οι μέθοδοι απώλειας βάρους είναι σκληρές. Εάν δεν ακολουθήσετε τους καθιερωμένους κανόνες, το κορίτσι μπορεί να παρουσιάσει παρενέργειες.

Σπουδαίος! Πριν ξεκινήσετε μια αυστηρή δίαιτα, είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Ο ειδικός θα καθορίσει την παρουσία μεμονωμένων αντενδείξεων και θα καθορίσει την ακριβή περίοδο κατά την οποία μπορείτε να τηρήσετε τη δίαιτα κεφίρ.

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να χάσετε βάρος μπορεί να ποικίλλει πολύ. Εάν ένα κορίτσι βρίσκεται σε δίαιτα κεφίρ για σύντομο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να συμπληρώσει τη διόρθωση της δίαιτας με σωματική δραστηριότητα. Η άσκηση βοηθά στην τόνωση των μυών σας και επίσης βοηθά στην αποφυγή της χαλάρωσης του δέρματος και των ραγάδων ενώ χάνετε βάρος γρήγορα.

Τυπική δίαιτα κεφίρ

Εάν το κορίτσι καταλάβει πόσο μπορείτε να χάσετε βάρος με το κεφίρ, θα διαπιστώσει ότι μπορείτε να χάσετε έως και 10 κιλά χρησιμοποιώντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Όσον αφορά τις κριτικές και τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους, οι γυναίκες της μόδας διαπίστωσαν ότι η μέθοδος της γλυπτικής σώματος θεωρείται από τις πιο γρήγορες. Η δίαιτα κεφίρ για απώλεια βάρους περιλαμβάνει μια μάλλον άπαχη διατροφή. Για να μην βλάψει τον οργανισμό, η μέθοδος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερο από 7 ημέρες. Κάθε μέρα πρέπει να πίνετε 1 λίτρο νερό και 1, 5 λίτρα κεφίρ. Το τσάι επιτρέπεται. Εάν ένα κορίτσι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς καφέ, τότε μπορείτε να τον πιείτε και εσείς, αλλά θα πρέπει να προτιμάτε ένα λιγότερο δυνατό ποτό. Ο καφές πρέπει να είναι αλεσμένος. Για να βελτιωθεί η πέψη, το σώμα χρειάζεται μόνο να λάβει φυσικές ουσίες.

Εάν ένα κορίτσι αποφασίσει να ακολουθήσει μια δίαιτα κεφίρ για 7 ημέρες, τότε πρέπει να ακολουθήσει την ακόλουθη δίαιτα:

 • Δευτέρα - Επιτρέπονται να καταναλωθούν 4 πατάτες, οι οποίες μπορούν να ψηθούν ή να βράσουν σε ένα μπολ και να πλυθούν με 0, 5 λίτρο κεφίρ.
 • Τρίτη - πρέπει να πίνετε 0, 5 λίτρα κεφίρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να φάτε 400 γραμμάρια τυρί cottage με ελάχιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά.
 • Τετάρτη - επιτρέπεται να πίνετε 0, 6 λίτρα κεφίρ και να φάτε 0, 5 κιλά φρούτα, με εξαίρεση την μπανάνα, το ρόδι και τα σταφύλια.
 • Πέμπτη - πιείτε 0, 5 λίτρα κεφίρ και φάτε 0, 5 κιλά στήθος κοτόπουλου κατά τη διάρκεια της ημέρας, προηγουμένως μαγειρεμένο χωρίς το δέρμα.
 • Την Παρασκευή την ημέρα πρέπει να φάτε 0, 4 κιλά φρέσκα λαχανικά και να τα ξεπλύνετε με 0, 5 λίτρα κεφίρ.
 • Σάββατα - μπορείτε να πιείτε μόνο μεταλλικό νερό χωρίς αέριο, αλλά όχι περισσότερο από 1, 5 λίτρο.
 • Την Κυριακή - πιείτε 0, 6 κιλά από όλα τα φρούτα, με εξαίρεση τις μπανάνες, το ρόδι και τα σταφύλια, καθώς και 0, 5 λίτρο κεφίρ.

Για να χάσει ένα άτομο βάρος, η ημερήσια πρόσληψη τροφής πρέπει να χωριστεί σε 6 ίσα μέρη και να καταναλώνεται κάθε 2 ώρες. Το πρώτο γεύμα πρέπει να είναι στις 10: 00 π. μ. και το τελευταίο στις 20: 00. Για να αποκοιμηθεί γρηγορότερα, ένα κορίτσι μπορεί να πιει ένα ποτήρι γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση με χαμηλά λιπαρά πριν τον ύπνο. Θα πρέπει σταδιακά να βγείτε από τη δίαιτα. Η διάρκεια της απελευθέρωσης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα μετά την πραγματοποίηση της απώλειας βάρους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρέπει να προσθέσετε διάφορα δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και μούρα στη διατροφή.

Δίαιτα Κεφίρ Κουάρκ

Ένας τύπος δίαιτας κεφίρ θεωρείται ο πιο σκληρός. Επομένως, οι διατροφολόγοι κατηγορηματικά δεν συνιστούν να κάθεστε σε αυτό το πρόγραμμα απώλειας βάρους για περισσότερες από 5 ημέρες. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για άτομα που δεν θέλουν να χάσουν περισσότερα από 6 κιλά. Στη δίαιτα express, χρησιμοποιούνται μόνο 2 συστατικά - τυρί cottage και κεφίρ. Με τη βοήθειά του, η απομάκρυνση του υπερβολικού λίπους από το σώμα γίνεται γρήγορα.

Σπουδαίος! Η ημερήσια πρόσληψη τροφής μπορεί να χωριστεί σε 5 γεύματα. Η καθημερινή διατροφή πρέπει να αποτελείται από 250 g τυρί cottage, η περιεκτικότητα σε λιπαρά του οποίου δεν υπερβαίνει το 9%.

Επιπλέον, πρέπει να πίνετε 1-1, 5 λίτρα κεφίρ. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριλάβετε επιπλέον υγρά στη διατροφή σας.

Το κορίτσι μπορεί να πιει σε απεριόριστη ποσότητα:

 • πράσινο τσάι;
 • Τσάι μέντας;
 • Τσάι με βάλσαμο λεμονιού?
 • Ζωμός τριαντάφυλλου?
 • μεταλλικό νερό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αξίζει να εγκαταλείψουμε σταδιακά τη δίαιτα. Σε μια άλλη κατάσταση, το κορίτσι διατρέχει τον κίνδυνο να ξαναπάρει βάρος.

Δίαιτα κεφίρ στο φαγόπυρο

Το κεφίρ ταιριάζει πολύ με το φαγόπυρο. Μια παραλλαγή της μεθόδου απώλειας βάρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ημέρα νηστείας, καθώς η μέθοδος τηρείται για μία έως δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνταγή για ένα πιάτο για απώλεια βάρους διαφέρει σημαντικά από το κλασικό σχήμα παρασκευής χυλού. Κατά την προετοιμασία του φαγόπυρου για δίαιτα, δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε τα δημητριακά.

Για να ετοιμάσετε ένα πιάτο πρέπει:

 • Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από το μούσλι και ρίχνουμε το υγρό.
 • Ρίξτε πάλι βραστό νερό πάνω από το χυλό και τυλίξτε το τηγάνι με το φαγόπυρο με μια ζεστή πετσέτα.
 • Αφήστε το εμποτισμένο πιάτο να σταθεί όλη τη νύχτα.

Μπορείτε να φάτε κουάκερ το πρωί. Επιτρέπεται η κατανάλωση τροφών χωρίς αλάτι, λάδι και ζάχαρη. Το τελευταίο προϊόν μπορεί να καταναλωθεί 4 ώρες πριν τον ύπνο. Σε αυτή την περίπτωση, το κεφίρ πρέπει να πίνεται αμέσως πριν τον ύπνο.

Ένα κατά προσέγγιση μενού μιας δίαιτας κεφίρ με φαγόπυρο μοιάζει με αυτό:

 • πρωινό - κουάκερ φαγόπυρου με κεφίρ και μια κουταλιά της σούπας μέλι.
 • δεύτερο πρωινό - μια φρουτοσαλάτα από ένα μήλο και ένα πορτοκάλι.
 • Μεσημεριανό - φαγόπυρο, δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και κεφίρ.
 • Απογευματινό τσάι - σαλάτα από παντζάρια, αγγούρια, καρότα και λάχανο, τσάι από βότανα και χυμό μήλου ή ντομάτας.
 • Δείπνο - κεφίρ με χυλό φαγόπυρου. Λίγο πριν τον ύπνο, πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι γαλακτοκομικό προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση.

Δίαιτα κεφίρ για 9 ημέρες

Εάν ένα κορίτσι θέλει να χάσει βάρος σε μια δίαιτα κεφίρ εννέα ημερών, πρέπει να επιλέξει μία από τις δύο επιλογές: απαλή ή αυστηρή. Εάν ένα κορίτσι επιλέξει μια αυστηρή δίαιτα, μπορεί να χάσει έως και 9 κιλά περιττό βάρος. Η σημασία της μεθόδου συνίσταται στη λήψη κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το οποίο πρέπει να καταναλώνεται σε 1-3 και 7-9 ημέρες, και πράσινα μήλα, τα οποία καταναλώνονται για 4-6 ημέρες. Μπορείτε να φάτε οποιαδήποτε ποσότητα του εγκεκριμένου προϊόντος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια τέτοια δίαιτα είναι αγχωτική για τον οργανισμό. Αφού το παρακολουθήσετε, πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα. Η διάρκεια πρέπει να είναι τουλάχιστον ένας μήνας. Για τα κορίτσια που δεν μπορούν να αντέξουν μια τόσο σκληρή δίαιτα, έχει αναπτυχθεί μια πιο ήπια επιλογή. Σημαίνει ένα μενού που περιέχει άλλα προϊόντα.

Η καθημερινή διατροφή μιας ήπιας δίαιτας κεφίρ είναι η εξής:

 • Τις πρώτες τρεις μέρες μπορείτε να φάτε ρύζι και να το ξεπλύνετε με κεφίρ. Σε αυτή την περίπτωση, οι μερίδες του ποτού δεν είναι περιορισμένες. Δεν μπορείτε να τρώτε περισσότερα από 100 γραμμάρια ρύζι την ημέρα.
 • Τις δεύτερες 3 ημέρες μπορείτε να φάτε μαγειρεμένο κοτόπουλο και να πιείτε κεφίρ. Όπως και στην πρώτη φάση της δίαιτας, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πόσο πίνετε. Το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρεύεται χωρίς τη φλούδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Η ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 g την ημέρα.
 • Μπορείτε να φάτε πράσινα μήλα και κεφίρ τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο αριθμός των προϊόντων δεν είναι περιορισμένος.

Πριν ξεκινήσετε να ακολουθείτε τη δίαιτα κεφίρ, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να μάθει εκ των προτέρων πώς θα αντιδράσει το ανθρώπινο σώμα σε μια τέτοια απώλεια βάρους. Η μετάβαση σε δίαιτα κεφίρ χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Αντενδείξεις

Η δίαιτα κεφίρ δεν έχει πάντα νόημα. Υπάρχει ένας κατάλογος αντενδείξεων για τις οποίες η χρήση της μεθόδου αποθαρρύνεται έντονα.

Για να υπολογίσετε πόσα κιλά να χάσετε, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ότι η δίαιτα κεφίρ πρέπει να εγκαταλειφθεί λόγω των ακόλουθων προβλημάτων:

 • Νεφρική ανεπάρκεια;
 • φλεγμονή της χοληδόχου κύστης?
 • οξεία γαστρίτιδα?
 • Συγκοπή;
 • Γαστρικό έλκος;
 • καρκινικοί όγκοι?
 • Δωδεκαδακτυλικό έλκος.

Επίσης, αποθαρρύνεται έντονα να ακολουθείτε μια δίαιτα κεφίρ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η δίαιτα κεφίρ σάς επιτρέπει να χάσετε γρήγορα αυτά τα περιττά κιλά. Το κύριο προϊόν της μεθόδου αδυνατίσματος διαποτίζει το σώμα με χρήσιμες ουσίες και βελτιώνει την πέψη. Ωστόσο, η μέθοδος είναι μια μονο δίαιτα. Η επιμονή στην απώλεια βάρους για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις και να λάβετε μια προκαταρκτική διαβούλευση με έναν ειδικό.

κριτικές

 • Γυναίκα, 31: Αφού γέννησα το δεύτερο παιδί μου, πήρα πάνω από 20 κιλά. Οι κλασικές μέθοδοι δεν βοήθησαν να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά. Δεν υπήρχαν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ανακάλυψα τυχαία ότι το κεφίρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους. Αποφάσισα να δοκιμάσω την κλασική δίαιτα 7 ημερών. Το να κάνεις αυστηρή δίαιτα δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, ανάγκασα τον εαυτό μου να αντέξω όλο τον προβλεπόμενο χρόνο. Η ζυγαριά έδειξε το αποτέλεσμα τη δεύτερη μέρα της δίαιτας. Χρειάστηκε ενάμιση κιλό! Αργότερα έχασα άλλα 3 κιλά. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στο μέλλον, σκοπεύω να επαναλάβω τη δίαιτα κεφίρ.
 • Κορίτσια, 25 ετών: Δεν μπορώ να περιοριστώ στο να τρώω για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ως εκ τούτου, προτιμώ τις ημέρες νηστείας στο κεφίρ. Μετά από αυτά, η ευκολία γίνεται αμέσως αισθητή. Το ξοδεύω κάθε εβδομάδα.
 • Γυναίκα, 28: Σχεδιάζω να χάσω βάρος με δίαιτα κεφίρ. Η δίαιτα φαίνεται αρκετά σκληρή, οπότε φοβάμαι να σπάσω. Ακόμα θέλω να προσπαθήσω. Ελπίζω να το κάνω.