Διατροφή καρπουζιού

Πρόσφατα εφευρέθηκε μια ποικιλία διαφορετικών δίαιτων. Μερικά από αυτά αντιπροσωπεύουν την πιο πραγματική κοροϊδία του σώματος, ενώ άλλα είναι αρκετά πιθανά στη χρήση. Για να βρείτε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε, πρέπει να κατανοήσετε πλήρως την ουσία του προβλήματος.

Το κορίτσι τρώει καρπούζι με δίαιτα καρπουζιού

Ιδιότητες καρπουζιού

Ο πολτός καρπουζιού περιέχει εύπεπτους υδατάνθρακες, χρήσιμους για την πέψη υδατανθράκων, βιταμινών C, PP, B1, B3, πρωτεϊνών, φολικού οξέος, μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου, νικελίου, βασικών ουσιών και περίπου 90% νερό .

100 g πολτού καρπουζιού περιέχουν περίπου 30 kcal. Λόγω αυτής της ιδιότητας, το καρπούζι συνιστάται να συμπεριληφθεί στη διατροφή ατόμων που είναι επιρρεπή σε παχυσαρκία. Η ίνα που βρίσκεται στο καρπούζι βοηθά τα έντερα, βελτιώνει την πέψη και βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Έχει καρπούζι και διουρητικές ιδιότητες ενώ αφαιρεί ταυτόχρονα τοξίνες, δηλητήρια, άμμο και μικρές πέτρες από το σώμα.

Μια άλλη ιδιότητα του καρπουζιού είναι η ικανότητα αλκαλοποίησης. Επειδή η αυξημένη οξείδωση του σώματος έχει αρνητική επίδραση στον μεταβολισμό και την αντίσταση στις ασθένειες.

Τι είναι η δίαιτα καρπουζιών;

Η διατροφή έχει ως εξής: πρέπει να τρώτε καρπούζι αποκλειστικά για 5 ημέρες, για κάθε 10 κιλά σωματικού βάρους, 1 κιλό πολτού την ημέρα, διαιρώντας ολόκληρο τον όγκο σε 5-6 δόσεις. Σε περίπτωση που μια τέτοια διατροφή αποδειχθεί αφόρητη, επιτρέπονται 1-2 φέτες μαύρου ψωμιού σε κάθε δεξίωση.

Μετά από 5 ημέρες, θα πρέπει να μεταβείτε σε δίαιτα συντήρησης καρπουζιού: για μεσημεριανό γεύμα και πρωινό - πλούσια δημητριακά στο νερό (η καλύτερη επιλογή είναι το πλιγούρι βρώμης), ψάρι ή άπαχο κρέας, σαλάτες λαχανικών χωρίς σάλτσα λίπους και μικρή ποσότητα τυριού. Αλλά για δείπνο - επαρκής ποσότητα καρπουζιού. Μια τέτοια διατροφή διαρκεί έως και 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να χάσετε έως και 7-8 κιλά.

Οφέλη από τη δίαιτα καρπουζιού

Η δίαιτα καρπουζιού είναι συνήθως καλά ανεκτή και συμβάλλει στην απώλεια βάρους μειώνοντας την κατακράτηση υγρών στο σώμα και το σωματικό λίπος, καθαρίζοντας το σώμα και ανακουφίζοντας τα νεφρά.

Οι άρρωστοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δίαιτα. Το καρπούζι συνιστάται για ασθένειες υψηλής αρτηριακής πίεσης, ουρικής αρθρίτιδας, ήπατος, νεφρών και χολής.

Κίνδυνοι από τη δίαιτα καρπουζιού

Αυτή η διατροφή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη επειδή ο πολτός καρπουζιού έχει έντονο διουρητικό αποτέλεσμα. Μαζί με το υγρό, τα άλατα καλίου και νατρίου εκκρίνονται από το σώμα. Το γεγονός είναι ότι τα άλατα καλίου είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία της καρδιάς και η ανεπάρκεια τους στο σώμα θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα άτομα που πάσχουν από ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μερικές φορές η δίαιτα μπορεί να προκαλέσει βαρύτητα και κοιλιακό άλγος, μετεωρισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση πολτού καρπουζιού είναι μια δίαιτα με βάση υδατάνθρακες που παράγει αέρια όταν διασπώνται.

Αντενδείξεις για τη διατροφή του καρπουζιού

Για τις πέτρες στα νεφρά, δεν αξίζει να χρησιμοποιήσετε μια δίαιτα καρπουζιού επειδή η αυξημένη ούρηση μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση της πέτρας από τη νεφρική λεκάνη και τον τραυματισμό της στον ουρητήρα.

Μια άλλη αντένδειξη είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς το καρπούζι περιέχει εύπεπτους υδατάνθρακες.

Η δίαιτα καρπουζιού πρέπει να χρησιμοποιείται με εξαιρετική προσοχή σε άτομα που πάσχουν από γαστρεντερικές διαταραχές, πυελονεφρίτιδα με σοβαρή παλινδρόμηση και αδένωμα του προστάτη.

Γενικά, η δίαιτα καρπουζιού είναι ιδανική για την απομάκρυνση του σώματος από υπερβολικά υγρά και τοξικές ουσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης δυνατό να χάσετε μερικά κιλά αποθηκευμένου λίπους. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι μετά τη δίαιτα, θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και ενεργό τρόπο ζωής, διαφορετικά όλες οι προσπάθειες θα είναι απλώς μάταιες.