Οι αρχές της σωστής διατροφής και των συνταγών απώλειας βάρους για κάθε μέρα

Υγιεινά τρόφιμα για σωστή διατροφή

Το πρώτο πράγμα που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι να αλλάξουν τη διατροφή τους. Και παρόλο που σας συνιστούμε να αναζητήσετε πρώτα επαγγελματικές συμβουλές, ως γενικές πληροφορίες θα λάβουμε υπόψη τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής.

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι που αγωνίζονται για απώλεια βάρους χρησιμοποιούν κάθε είδους νέες δίαιτες και περιορίζονται σε όλα. Αυτό οδηγεί σε νέες δυσκολίες: ανεξέλεγκτη όρεξη, προβλήματα υγείας, επιδείνωση της υγείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν: Αυτή η προσέγγιση έχει σοβαρές συνέπειες. Φυσικά, δεν πρέπει να παίζετε με την υγεία σας, είναι καλύτερα να ζητήσετε αμέσως βοήθεια από ειδικούς για την απώλεια βάρους. Η κατανόηση των αρχών της καλής διατροφής (PP) μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε περιττά και μερικές φορές επικίνδυνα σφάλματα υγείας.

Πριν αναζητήσετε ένα προκατασκευασμένο δωρεάν μενού στο Διαδίκτυο, πρέπει να προσδιορίσετε τις μέσες ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες του σώματος. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο σπίτι χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή όπου θα πρέπει να εισαγάγετε τις παραμέτρους ύψους και βάρους. Κατά τον υπολογισμό των θερμίδων, πρέπει να λάβετε υπόψη το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας που κάνει ένα άτομο.

Οι κλινικές απώλειας βάρους έχουν καλύτερη προσέγγιση. Ο υπολογισμός της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές που αναλύουν την αναλογία λίπους και μυϊκής μάζας. Οι γιατροί δεν θα δώσουν ποτέ το ίδιο μενού σε όλους τους πελάτες, για παράδειγμα 1200 κιλοκαλλιέργειες. Θα είναι ατομικό και θα λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά του οργανισμού. Επιπλέον, περιέχει μια βέλτιστη ποσότητα πρωτεϊνών, λιπών, υδατανθράκων, μακρο και μικροθρεπτικών συστατικών και βιταμινών.

Τα βασικά μιας καλής διατροφής για την απώλεια βάρους

Η σωστή διατροφή βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

 • Παραλλαγή διατροφής. Για να χάσετε βάρος, δεν χρειάζεται να τρώτε μόνο κεφίρ και αγγούρι! Το μενού πρέπει να είναι νόστιμο, υγιεινό και ποικίλο.
 • ομάδα διατροφής. Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων πρέπει να χωρίζεται σε τρία κύρια γεύματα και δύο σνακ. Πρωινό - 30%, μεσημεριανό - 35%, δείπνο - 25%, δύο σνακ - 10%. Έτσι το σώμα δεν θα αισθανθεί πεινασμένο.
 • Το μεγαλύτερο μέρος του μενού πρέπει να αποτελείται από φυσικά προϊόντα χωρίς τεχνητά πρόσθετα, ζάχαρη ή γλυκαντικά.

Σε αυτήν την περίπτωση, η δίαιτα πρέπει να πληροί τους κανόνες για την περιεκτικότητα σε θερμίδες, πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες.

Πού πρέπει να ξεκινήσω;

Η μετάβαση σε έναν νέο τύπο φαγητού αποτελείται από πέντε βήματα:

 • Εξαλείψτε τρόφιμα που δεν είναι ευεργετικά για το σώμα και περιέχουν αυτά που είναι γνωστά ως "κενές θερμίδες". Αυτά είναι ψημένα προϊόντα, αρτοσκευάσματα, γλυκά, λουκάνικα και ημιτελή προϊόντα, μαγιονέζα, σάλτσες.
 • Εξαλείψτε το αλκοόλ. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα ποτά επηρεάζουν την όρεξη που παράγει νευρώνες στον εγκέφαλο. Όσο περισσότερο πίνει ένα άτομο, τόσο περισσότερο θα φάει.
 • Αποφύγετε τις ανθυγιεινές κενές θερμίδες υπέρ των υγιεινών τροφίμων για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος
 • Παρακολούθηση του ισοζυγίου νερού. Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1, 5 λίτρο καθαρού νερού κάθε μέρα. Ο κατά προσέγγιση ρυθμός υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τον τύπο: 30 χιλιοστόλιτρα ανά χιλιόγραμμο βάρους.
 • Δημιουργήστε μια δίαιτα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι απαραίτητο να χωριστεί η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σε πολλά γεύματα. Ορίστε τον πιο βολικό χρόνο για όλους και ακολουθήστε τον. Το πρόγραμμα πρέπει να είναι το ίδιο για όλες τις ημέρες.
 • Κερδίστε δύναμη και υπομονή. Η μετάβαση σε έναν νέο τρόπο ζωής μπορεί να είναι δύσκολη.

Στην πραγματικότητα, η διαδικασία αλλαγής συνήθειας είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Οι συμβατικές συμβουλές δεν βοηθούν. Δεν πρέπει να διαβάζετε κριτικές από άτομα που χάνουν βάρος για μαγικές δίαιτες στο Διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να χάσει βάρος στο σπίτι χωρίς να βλάψει την υγεία τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, απαιτείται ειδική υποστήριξη από ειδικούς για την απώλεια βάρους. Αυτοί είναι διατροφολόγοι, ψυχολόγοι και προσωπικοί σύμβουλοι.

Σωστή μετάβαση στη σωστή διατροφή

Η μετάβαση σε έναν νέο τρόπο ζωής θα πρέπει να είναι σταδιακή. Ακολουθούν πέντε βασικοί κανόνες. Πρέπει να εισαχθούν ένα κάθε φορά, ώστε το σώμα να προσαρμόζεται πιο εύκολα.

Η σωστή μετάβαση βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρωινό. Συνήθως, όσοι αρνούνται να φάνε το πρωί τρώνε περισσότερο όλη την ημέρα.
 • Μην αποκλείσετε το δείπνο. Είναι εξίσου σημαντικό με το πρωινό. Το μόνο πράγμα είναι ότι είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε από αυτό βαριά, λιπαρά, πολύ αλμυρά τρόφιμα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πεπτικές διαδικασίες και να οδηγήσει σε δυσφορία, βαρύτητα και μετεωρισμό.
 • Κρατήστε ένα ημερολόγιο φαγητού. Πρώτα απ 'όλα, οι ασθενείς δεν περιορίζονται στο συνηθισμένο φαγητό τους, αλλά προσφέρονται να γράψουν όλα όσα τρώγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο τέλος της εβδομάδας, ο ειδικός για την απώλεια βάρους αναλύει τα αρχεία και επισημαίνει προβλήματα. Οι ίδιοι οι πελάτες παρατηρούν πότε πρέπει να πάνε χωρίς σνακ.
 • Μάθετε να μετράτε θερμίδες, πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο τηλέφωνο ή σε διαδικτυακούς πόρους.
 • Αυξήστε την ποσότητα φρέσκων λαχανικών και βοτάνων στο καθημερινό μενού.

Για να κάνετε τη λειτουργία μετάβασης λίγο πιο εύκολη, βρείτε μια υγιή εναλλακτική λύση για το πρόχειρο φαγητό. Υπάρχουν τώρα πολλές συνταγές χωρίς γλουτένη, λακτόζη, ψημένα προϊόντα χωρίς σακχαρόζη, διάφορα σπιτικά λουκάνικα, ζαμπόν και πολλά άλλα στο Διαδίκτυο.

Ισορροπία στη διατροφή

Σφάλμα κατά την κατάργηση

Συνήθως, οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος αλλάζουν από το ένα άκρο στο άλλο, εκθέτοντας το σώμα σε σοβαρό άγχος. Ακολουθούν τα κύρια λάθη απώλειας βάρους:

 • Υπερβολική μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Για να μειωθεί το βάρος, αρκεί να μειωθεί η κατανάλωση κατά 10-15 τοις εκατό.
 • Ακύρωση πρωινού ή δείπνου.
 • Συμμόρφωση με διάφορες δίαιτες, ειδικά δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Ο κύριος κανόνας για την απώλεια βάρους είναι η ισορροπία. Στη διατροφή, στην προπόνηση, στις αισθητικές διαδικασίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ρίξετε επιπλέον κιλά χωρίς να βλάψετε την υγεία σας και στη συνέχεια να σώσετε το αποτέλεσμα.

Πώς πρέπει να είναι η διατροφή;

Η διατροφή πρέπει, όπως έχει ειπωθεί, να είναι ποικίλη και πλήρης. Θα πρέπει να περιέχει τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων:

 • φρέσκα λαχανικά, βότανα, φρούτα;
 • άπαχο κρέας: κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι, μερικές φορές άπαχο χοιρινό ή βόειο κρέας;
 • γαλακτοκομικά προϊόντα και γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση.
 • αυγά;
 • σπόροι και κόκκοι
 • χυλοπίτες, χυλοπίτες σκληρού σίτου;
 • τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Είναι καλύτερα να σκεφτείτε το μενού εκ των προτέρων και να κάνετε ένα σχέδιο για την εβδομάδα. Επιπλέον, εάν ξαφνικά δεν έχετε τα σωστά συστατικά στο χέρι ή απλά δεν θέλετε να φάτε οποιοδήποτε είδος πιάτου, πρέπει να σκεφτείτε πολλές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Είναι καλύτερα να πάρετε φαγητό μαζί σας για να εργαστείτε και να σπουδάσετε. Είναι δύσκολο να βρεις ένα κατάλληλο πιάτο σε καφετέριες και εστιατόρια. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε θερμίδες, η πρωτεΐνη, το λίπος και η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες δεν αναφέρονται πάντα.

Λίστα προϊόντων

Το κορίτσι τρώει σαλάτα λαχανικών

Η διατροφή πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα τρόφιμα:

 • Πρωτεΐνη: Κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, ζαμπόν χαμηλών θερμίδων, αυγά (πρωτεΐνη), τυρί cottage, κουάρκ, ασπράδι αυγού ή πρωτεΐνη. Τέτοια τρόφιμα βοηθούν στη μείωση της όρεξης και στην ικανοποίηση της πείνας.
 • Λίπη: κρόκοι αυγών, φυτικά έλαια, ξηροί καρποί, αβοκάντο, λιπαρά ψάρια, τυρί. Αποκαθιστούν τους ιστούς και τα κύτταρα και εμπλέκονται σε πολλές διαδικασίες.
 • Υδατάνθρακες: φαγόπυρο και πλιγούρι βρώμης, καστανό ρύζι, αλεύρι ολικής αλέσεως, ψωμί. Παρέχετε στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται.

Κάθε άτομο δημιουργεί μια συγκεκριμένη λίστα προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη τον προϋπολογισμό κάθε ατόμου, την ώρα του έτους και τις προσωπικές προτιμήσεις.

Συμβουλές για γυναίκες μετά τις 30

Οι γυναίκες άνω των 30 ετών παρατηρούν ορισμένες βιολογικές αλλαγές στο σώμα τους. Σε αυτήν την ηλικία, θα πρέπει να αρχίσετε να παρακολουθείτε στενά τη διατροφή, να παρέχετε στο σώμα τα απαραίτητα στοιχεία και βιταμίνες για να παρατείνετε τη νεολαία και να στηρίξετε το σώμα:

 • προτιμά τα φυσικά τρόφιμα χωρίς τεχνητά πρόσθετα, γεύσεις, χρώματα.
 • τρώτε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο - όσπρια, σπανάκι, αμύγδαλα.
 • Μην ξεχνάτε τον σίδηρο, η έλλειψη του οποίου οδηγεί σε δυσάρεστα φαινόμενα όπως χλωμό δέρμα, τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια.
 • Σταματήστε τον καφέ, μειώστε τα δοχεία καφεΐνης και αλκοόλ - όλα αυτά είναι ποτά που αυξάνουν την όρεξη.
 • Το
 • παρατηρεί τους κανόνες των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων.

Με την επιφύλαξη όλων αυτών των κανόνων, τα κορίτσια μπορούν να διατηρήσουν τη χάρη, την ελαφρότητα και τη χάρη του σώματός τους για πολλά χρόνια.

Μενού και δίαιτα για την εβδομάδα

Μία από τις επιλογές για το σχεδιασμό ενός μενού για την εβδομάδα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα μετασχηματισμού. Είναι μια λίστα με πιάτα και περιλαμβάνει διάφορες επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο, σνακ υψηλής θερμίδων και BJU που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Είναι καλύτερα να μαγειρεύετε πιάτα σε ένα τηγάνι χωρίς να προσθέτετε λάδι, σάλτσες και μαργαρίνη. Για να επιταχύνετε το μαγείρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολυκουζινάκι ή φούρνο μικροκυμάτων.

Επιλογές πρωινού Επιλογές μεσημεριανού γεύματος Επιλογές δείπνου Σνακ
 • Νιφάδες βρώμης σε νερό, ψωμί ολικής αλέσεως, 30 γραμμάρια τυρί cottage;
 • φαγόπυρο, 300 χιλιοστόλιτρα κεφίρ χωρίς λιπαρά;
 • cheesecake, μέλι;
 • κατσαρόλα με κουάρκ;
 • Τοστ με σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλου, σαλάτα.
 • μια μερίδα ρυζιού και ψαριού στον ατμό με λαχανικά.
 • σούπα λαχανικών, χυλοπίτες σκληρού σίτου, στήθος κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας;
 • πατάτες φούρνου, κοτολέτες λαχανικών;
 • σούπα πουρέ κολοκύθας;
 • κοτόπουλο στον ατμό, λάχανο στον ατμό
 • ομελέτα με ντομάτες;
 • ψητά ψάρια, σαλάτα λαχανικών;
 • ψητό στήθος κοτόπουλου, ψητά λαχανικά.
 • Σαλάτα θαλασσινών με μερίδα καστανό ρύζι;
 • ελαφριά σούπα λαχανικών.
 • παξιμάδι, γιαούρτι χωρίς πρόσθετα, ζάχαρη;
 • μερικά αμύγδαλα, μισό μήλο.
 • τυρί cottage με ημερομηνίες, αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες;
 • μαύρη σοκολάτα, πικρή - μερικά κύβους.
 • cheesecake;
 • τσάι με μέλι.

Όλα τα γεύματα πρέπει να είναι απλά και διαθέσιμα. Έτσι δεν θα υπάρχει πειρασμός να αγοράσετε έτοιμα γεύματα.

Μηνιαίο πρόγραμμα

Ακολουθώντας την αρχή του κατασκευαστή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μενού για κάθε εβδομάδα και έτσι να πάρετε μια πλήρη διατροφή. Αλλά είναι καλύτερο να δημιουργήσετε το πρόγραμμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα ένα μήνα. Έτσι θα υπάρχει περισσότερη ποικιλία στο φαγητό.

Η σωστή διατροφή πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Γι 'αυτό πρέπει να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο νόστιμο, ποικίλο και υγιεινό. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε, να δοκιμάσετε νέες συνταγές και να χρησιμοποιήσετε ασυνήθιστα συστατικά για το μαγείρεμα. Σοβαροί περιορισμοί, υπερβολικός περιορισμός θερμίδων, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών διαταραχών (EID), που αποθαρρύνουν κάθε επιθυμία να χάσουν βάρος. Επομένως, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής με εξειδικευμένη διαβούλευση.

Πόσο βάρος μπορείτε να χάσετε με τη σωστή διατροφή

Θα είναι δύσκολο να χάσετε βάρος σε μια σωστή διατροφή. Δεδομένου ότι οι λόγοι για την αύξηση του βάρους είναι διαφορετικοί για όλους, θα πρέπει να ασχοληθείτε με ένα συγκρότημα διαφορετικών τεχνικών ξεχωριστά. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μαγικό χάπι, τα επιπλέον κιλά που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια δεν θα εξαφανιστούν σε ένα μήνα. Επομένως, δεν πρέπει να ψάχνετε για αποτελεσματικές ριζικές δίαιτες και μεθόδους. Μπορείτε να χάσετε βάρος μαζί τους; Ναι, αλλά η τιμή θα είναι πολύ υψηλή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς χρειάζονται πολύπλοκη ψυχοθεραπεία. Πρέπει να μάθετε να ζείτε με έναν νέο τρόπο, να αντιμετωπίζετε το άγχος, τα προβλήματα χωρίς διαταραχές και βλάβες. Επιπλέον, πρέπει να σκεφτείτε μια σειρά σωματικών δραστηριοτήτων. Αυτό μπορεί να είναι το περπάτημα, το τζόκινγκ, η άσκηση στο γυμναστήριο ή στο σπίτι με διάδρομο, stepper ή άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό. Για τα κορίτσια και τις γυναίκες, επιλέγεται η φυσική δραστηριότητα λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας, το βάρος και άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Οι καλύτερες συνταγές

Προκειμένου η σωστή διατροφή να έρθει εύκολα στη ζωή και να γίνει αναπόσπαστο μέρος αυτής, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε μια ποικιλία δίαιτας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα βιβλίο συνταγών με φωτογραφίες και αναλυτικές οδηγίες. Υπάρχουν συνταγές σε θεματικές σελίδες. Εδώ είναι μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές.

Τηγανίτες πρωτεΐνης

Γρηγορότερο πρωινό - τηγανίτες με πρωτεΐνες ή πρωτεΐνες. Ακόμα και ένας αρχάριος μάγειρας μπορεί να τα μαγειρέψει.

Συστατικά:

 • μείγμα ξηρής πρωτεΐνης για ψήσιμο - 100 γραμμάρια.
 • οποιοδήποτε γάλα - 100 χιλιοστόλιτρα.
 • υποκατάστατο ζάχαρης ή σιρόπι μούρων;
 • Φρούτα ή μούρα για διακόσμηση, σερβίρισμα.

Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε τις τηγανίτες σε ξηρό τηγάνι χωρίς να προσθέτουμε λάδι.

Επιδόρπιο κουάρκ με φρούτα και ζελατίνη

Το αγαπημένο επιδόρπιο για τα παιδιά του σχολείου είναι το τυρί cottage με πρόσθετα φρούτα. Θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει γλυκά, διάφορα ζαχαροπλαστικά και γλυκά. Το μαγείρεμα είναι πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται καν να το ψήσετε στο φούρνο.

Συστατικά:

 • τυρί cottage χωρίς λιπαρά - 200 γραμμάρια;
 • ξινή κρέμα χαμηλών θερμίδων ή ελληνικό γιαούρτι - 100 γραμμάρια.
 • υποκατάστατο ζάχαρης ή μέλι για γεύση.
 • μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
 • τσάντα (15 g) ζελατίνη;
 • 100 χιλιοστόλιτρα νερού
 • οποιοδήποτε φρούτο.

Διαλύστε ένα φακελάκι ζελατίνης σε νερό και αφήστε το να διογκωθεί. Ανακατέψτε το με τυρί cottage, ξινή κρέμα, υποκατάστατο ζάχαρης μέχρι να μαλακώσει. Μπορείτε να νικήσετε με ένα μίξερ ή μπλέντερ. Τοποθετήστε το κάτω μέρος του μπολ με φρούτα πάνω του - ένα στρώμα τυρί cottage πάνω από τα μούρα. Φυλάσσετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Cheesecake με πίτουρο και μπανάνα

Μια άλλη εύκολη συνταγή για αρχάριους είναι ελαφριές, φθηνές και εύκολες τηγανίτες με πίτουρο μπανάνας.

Συστατικά:

 • τυρί cottage χωρίς λιπαρά - 300 γραμμάρια;
 • ένα αυγό κοτόπουλου (μόνο πρωτεΐνη μπορεί να τουρσί).
 • μπανάνα;
 • αλεύρι ολικής αλέσεως - 3 κουταλιές της σούπας
 • πίτουρο - 2 κουταλιές της σούπας.
 • μια πρέζα αλάτι.
 • γλυκαντικό για γεύση.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και ψήστε σε ξηρό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λάδι. Το αλεύρι μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι βρώμης σε καφετιέρα.

Σαλάτα ραπανάκι

Μια απλή και γρήγορη συνταγή δείπνου για επίδοξους διατροφολόγους.

Συστατικά:

 • ραπανάκι - 150-200 γραμμάρια;
 • μείγμα φύλλων μαρουλιού - 100 γραμμάρια.
 • ένα μικρό καρότο;
 • μάτσο κρεμμυδάκια;
 • τρία σκελίδες σκόρδου;
 • αλάτι για γεύση.
 • φυτικό λάδι για σάλτσα.

Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βότανα, ανακατεύετε με φυτικό λάδι και ψιλό σκόρδο

Σαλάτα τεύτλων

Η ευκολότερη και πιο νόστιμη σαλάτα που είναι γνωστή από την παιδική ηλικία είναι η σαλάτα τεύτλων.

Συστατικά:

 • βρασμένα τεύτλα - ένα μικρό.
 • δύο ή τρία σκελίδες από κιμά σκόρδου;
 • Τρεις κουταλιές ξινή κρέμα ή ελληνικό γιαούρτι
 • αλάτι.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Σερβίρετε με μαϊντανό.

Τονοσαλάτα

Μια εξαιρετική επιλογή για δείπνο είναι η τονοσαλάτα.

Συστατικά:

 • Ο τόνος με το δικό του χυμό - μπορείτε;
 • ντοματίνια - 7-8 κομμάτια.
 • δύο αυγά κοτόπουλου;
 • ένα αγγούρι;
 • ένα κρεμμύδι;
 • μείγμα σαλάτας;
 • ελαιόλαδο για σάλτσα;
 • λίγο χυμό λεμονιού;
 • αλάτι.

Κόψτε, ανακατέψτε, αρωματίστε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Σούπα λαχανικών και κοτόπουλου

Οι σούπες πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή, ειδικά για μαθητές και μαθητές. Μία από τις ευκολότερες συνταγές είναι τα λαχανικά με κοτόπουλο.

Συστατικά:

 • δύο μικρές πατάτες;
 • ένα κρεμμύδι;
 • ένα καρότο;
 • πάπρικα;
 • ντομάτα;
 • Φιλέτο κοτόπουλου.

Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους και μαγειρέψτε. Προσθέτουμε λαχανικά, αλατίζουμε το ζωμό, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Γαρνίρετε με βότανα όταν σερβίρετε.

Σούπα καρότου

Στην κορυφαία βαθμολογία των πιο ενδιαφέρων πιάτων για σωστή διατροφή, η σούπα καρότου κατέχει ηγετική θέση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σκεπτικοί για αυτόν. Πιστεύεται ότι τέτοια τρόφιμα δεν μπορούν να είναι νόστιμα. Αλλά όταν πολλοί μαγειρέψουν τη σούπα καρότου, το αφήνουν στη διατροφή τους.

Συστατικά:

 • τρία μεγάλα καρότα;
 • δύο πατάτες;
 • μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
 • ένα κρεμμύδι;
 • τρία ποτήρια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
 • Αλάτι, μπαχαρικά (κάρυ, τζίντζερ, κάρδαμο).

Μαγειρέψτε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Πουρέ σε μπλέντερ, προσθέτουμε το απόθεμα, το βούτυρο και τα μπαχαρικά.

Σούπα λαχανικών Βρυξελλών με κρέμα

Αυτή η σούπα μπορεί να μαγειρευτεί στη σόμπα ή σε μια αργή κουζίνα.

Συστατικά:

 • Ζωμός κοτόπουλου - λίτρα;
 • Λαχανάκια Βρυξελλών - 300 γραμμάρια.
 • ένα καρότο;
 • πράσο - μισή ρίζα;
 • κρεμμύδια - ένα κομμάτι;
 • δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο.
 • δύο ή τρεις πατάτες;
 • 100 ml κρέμας;
 • ένα αυγό;
 • αλάτι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, δάφνη.

Μαγειρέψτε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε το στοκ, την κρέμα, το βούτυρο και τα μπαχαρικά.

Σούπα ντομάτας

Για ένα γρήγορο δείπνο, μπορείτε να φτιάξετε σούπα ντομάτας. Αυτό είναι ένα νόστιμο, ασυνήθιστο, αλλά απλό και υγιεινό πιάτο.

Συστατικά:

 • ντομάτες - 1 κιλό;
 • κρεμμύδια;
 • μερικά σκελίδες σκόρδου;
 • κρέμα - 100 χιλιοστόλιτρα.
 • δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 • Αλάτι, ρίγανη, βασιλικός.

Καψάρετε τις ντομάτες με βραστό νερό, αφαιρέστε τη φλούδα και σιγοβράστε με τα κρεμμύδια. Αφού επιτύχουν ομοιόμορφη συνοχή, προσθέστε λάδι, μπαχαρικά και αλάτι.

Κολοκύθα ψημένη με αυγό

Ένα απλό και υγιεινό γεύμα είναι κολοκύθα ψημένο με αυγό. Μπορεί να σερβιριστεί ως αυτόνομο πιάτο για δείπνο ή ως σνακ.

Συστατικά:

 • κολοκύθα - 500 γραμμάρια;
 • δύο ή τρία αυγά.
 • δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο.
 • Αλάτι και μπαχαρικά για γεύση, ένα σύνολο από βότανα της Προβηγκίας λειτουργεί καλά.

Κόψτε την κολοκύθα σε μικρές φέτες. Χτυπάμε τα αυγά σαν μια ομελέτα, προσθέτουμε τα βότανα στο μείγμα και ρίχνουμε πάνω από τα κομμάτια. Βάζουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Συνταγή για λάχανο με ατμό ελαφρά

Το λάχανο μπορεί να βράσει στον ατμό σε μια κατσαρόλα, σε μια πολλή κουζίνα ή σε μια κανονική κατσαρόλα. Αυτό το απλό πιάτο μπορεί να είναι ένα υπέροχο δείπνο ή ένα πιάτο για μεσημεριανό γεύμα.

Συστατικά:

 • λευκό λάχανο - 500 γραμμάρια;
 • μικρό κρεμμύδι;
 • καρότα;
 • δύο κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι;
 • αλάτι, μαύρο πιπέρι.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το λάχανο, τρίψτε τα καρότα. Σιγοβράστε απαλά σε ένα τηγάνι με λάδι και νερό.

Κοτόπουλο ψημένο με λαχανικά

Το τέλειο γεύμα είναι κοτόπουλο ψημένο με λαχανικά.

Συστατικά:

 • φιλέτο κοτόπουλου;
 • πάπρικα;
 • ντομάτες;
 • τόξο;
 • καρότα;
 • πατάτες;
 • δύο κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι ή ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά.

Κόψτε τα λαχανικά και το κρέας σε κομμάτια, τα βάζετε σε καλούπι, προσθέστε βούτυρο ή ξινή κρέμα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη μόνο για καθημερινό δείπνο, αλλά και για εορταστική γιορτή.

Συστατικά:

 • φιλέτο κοτόπουλου - 500 γραμμάρια;
 • ένα καρότο και ένα κρεμμύδι.
 • τρεις κουταλιές ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά.
 • δύο κουταλιές της σούπας
 • δύο κουταλάκια του γλυκού αλεύρι;
 • ένα ποτήρι βραστό νερό;
 • λίγο φυτικό λάδι.

Προ-μαρινάρετε το κρέας σε ξινή κρέμα και μουστάρδα και αφήστε το να ξεκουραστεί για μιάμιση ώρα. Τηγανίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε κρέας και βραστό νερό. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.

Κατσαρόλα κολοκυθιών

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο είναι μια κατσαρόλα με κολοκυθάκια.

Συστατικά:

 • κολοκυθάκια;
 • ένα κρεμμύδι;
 • ένα πιπέρι;
 • ντομάτα;
 • δύο ή τρία αυγά.
 • 200 ml κεφίρ ή ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά.
 • λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά.
 • Αλάτι, πιπέρι, βότανα για γεύση.

Κόψτε τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες. Βουρτσίστε σε στρώσεις με ξινή κρέμα ή κεφίρ. Ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Πασπαλίστε με τυρί και βότανα πριν το σερβίρετε.

Κολοκυθάκια με κιμά

ψημένο

Μία από τις επιλογές για μια κατσαρόλα κολοκυθιών είναι το αλεσμένο βόειο κρέας. Η συνταγή παραμένει η ίδια, αλλά τα στρώματα μεταξύ των λαχανικών πρέπει να μετατοπιστούν με κρέας. Αυτό θα κάνει το πιάτο πολύ πιο νόστιμο και ζουμερό.

Pollock με λαχανικά στον ατμό

Το Pollock είναι ένα αγαπημένο ψάρι παιδιών και μαθητών. Είναι ζουμερό, τρυφερό, το κύριο πράγμα είναι να το μαγειρεύετε σωστά.

Συστατικά:

 • Pollock - ένα ψάρι;
 • ξινή κρέμα - 150-200 ml
 • κρεμμύδια;
 • καρότα;
 • πατάτες;
 • Αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Βάλτε τα κομμάτια pollock σε ένα ταψί, ρίξτε κρέμα γάλακτος και αλάτι. Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες φέτες λαχανικών στην κορυφή. Ψήστε τα όλα μαζί στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίστε με τυρί και βότανα πριν το σερβίρετε.

Διατροφή πιλάφι με κοτόπουλο

Συνήθως το πιλάφι μαγειρεύεται με χοιρινό. Αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά τολμηρό και βαρύ. Μια υγιής αλλά εξίσου νόστιμη εναλλακτική λύση είναι το κοτόπουλο.

Συστατικά:

 • φιλέτο κοτόπουλου;
 • καρότα;
 • τόξο;
 • ρύζι (γυαλισμένο ή καφέ) - ένα ποτήρι
 • νερό - δύο ποτήρια.
 • δύο κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι.

Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους, τηγανίστε με κρεμμύδια και καρότα σε χαμηλή φωτιά. Καλύψτε με ένα ποτήρι ρύζι, προσθέστε νερό και σιγοβράστε απαλά.

Η σωστή διατροφή είναι νόστιμη, υγιεινή και ποικίλη διατροφή που όχι μόνο οδηγεί σε μια όμορφη μορφή, αλλά και σε καλή υγεία και καλή υγεία.